Cupping

Cupping is een intensieve manier om blokkades in de spieren te ontspannen. Door de cup vacuüm te trekken wordt het bindweefsel van de huid bovenop en rondom de pijnlijke spier stevig gestimuleerd. De onderliggende huid en spieren worden extreem goed doorbloed en hierdoor komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning. 

Er zijn veel klachten die met een Cupping behandeling kunnen worden behandeld, zoals hoofdpijn en migraine, schouderklachten, frozen shoulder, armklachten, rugklachten, stress gerelateerde spierspanning klachten en sportblessures. 

Tijdens deze behandeling wordt bij mij vaak de combinatie tussen massage en Cupping aangeboden. De blokkades worden doormiddel van de massage opgezocht. De spieren en huid worden hierdoor vooraf gestimuleerd. Door deze combinatie komt er histamine en endorfine vrij waardoor het behandelende gebied min of meer wordt verdoofd.

Cupping is een afgeleide van de bindweefselmethode. De cup wordt vacuüm gezogen en in een trekkende beweging over de huid getrokken in de richting van het bindweefsel, spierverloop en de energiebanen. Met de cup kan de kracht/vacuüm goed gedoseerd worden. De eerste paar keren kan de behandeling pijnlijk zijn omdat het onderliggende weefsel verstoord is, maar het is wel een van de meest effectieve manieren om de pijn en spierspanning snel te verminderen. Hoe verstoorder de spieren zijn hoe beurser het gevoel na de behandeling is. Na de behandeling zijn blauwe plekken normaal, deze verdwijnen na een aantal dagen vanzelf. 

De behandeling is niet altijd geschikt voor clienten met een hoge bloeddruk of bij een zwangerschap. 

Scroll to Top